Sauterade Champinjoner (Champiñones Salteados)
Sauterade champinjoner är en klassisk spansk tapa, lätt att tillaga och väldigt smakrik. Perfekt som förrätt eller tillbehör till kött och fisk.

Ingredienser (för 4 personer)
- 400 g färska champinjoner.
- 3 vitlöksklyftor.
- 2 matskedar färsk persilja (hackad).
- 3 matskedar extra jungfruolivolja.
- Salt och svartpeppar efter smak.
Tillagning steg för steg
Rengöring av champinjonerna
- Torka champinjonerna med en fuktig trasa eller en mjuk borste för att ta bort jord.
- Skär bort stjälkens botten och dela dem i halvor eller fjärdedelar om de är stora.
Förberedelse av stekningen
- Skala och skiva vitlöken tunt.
- Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme.
- Lägg i vitlöken och stek tills den blir gyllene, men inte bränd.
Tillagning av champinjonerna
- Lägg champinjonerna i stekpannan och stek på medelhög till hög värme i 7-10 minuter, rör om då och då.
- Krydda med salt och svartpeppar efter smak.
- Strö över hackad persilja och blanda väl.
Servering
Servera champinjonerna varma på ett fat, gärna med färskt bröd eller som tillbehör.
Smaklig måltid! 🍄