Sauterade Champinjoner

Sauterade Champinjoner (Champiñones Salteados)

Sauterade champinjoner är en klassisk spansk tapa, lätt att tillaga och väldigt smakrik. Perfekt som förrätt eller tillbehör till kött och fisk.

Sauterade Champinjoner

Ingredienser (för 4 personer)

  • 400 g färska champinjoner.
  • 3 vitlöksklyftor.
  • 2 matskedar färsk persilja (hackad).
  • 3 matskedar extra jungfruolivolja.
  • Salt och svartpeppar efter smak.

Tillagning steg för steg

Rengöring av champinjonerna

  1. Torka champinjonerna med en fuktig trasa eller en mjuk borste för att ta bort jord.
  2. Skär bort stjälkens botten och dela dem i halvor eller fjärdedelar om de är stora.

Förberedelse av stekningen

  1. Skala och skiva vitlöken tunt.
  2. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme.
  3. Lägg i vitlöken och stek tills den blir gyllene, men inte bränd.

Tillagning av champinjonerna

  1. Lägg champinjonerna i stekpannan och stek på medelhög till hög värme i 7-10 minuter, rör om då och då.
  2. Krydda med salt och svartpeppar efter smak.
  3. Strö över hackad persilja och blanda väl.

Servering

Servera champinjonerna varma på ett fat, gärna med färskt bröd eller som tillbehör.

Smaklig måltid! 🍄

Recept Tapas

Kom ihåg att varje måndag kommer det att finnas ett nytt recept som väntar på dig!