Goudaostbollar

Goudaostbollar är ett oemotståndligt tilltugg

Krispiga på utsidan och härligt smältande inuti. Perfekta som förrätt eller till tapasbordet.

Goudaostbollar

Ingredienser (för 4 personer)

  • 200 g Goudaost (riven eller i små tärningar)
  • 2 ägg
  • 50 g vetemjöl
  • 100 g ströbröd
  • 1 nypa salt och svartpeppar
  • Olja för fritering (solrosolja eller olivolja).

Tillagning steg för steg

Forma bollarna

  1. Om osten är i block, riv den eller skär den i små tärningar.
  2. Forma små bollar, cirka 2 cm i diameter.
  3. Kyl dem i 20–30 minuter för att hålla formen vid fritering.

Panering

  1. Värm upp rikligt med olja i en kastrull till 180°C.
  2. Fritera ostbollarna i omgångar tills de blir gyllenbruna och krispiga (cirka 2 minuter).
  3. Låt dem rinna av på hushållspapper.

Servering

  1. Servera ostbollarna varma tillsammans med aioli, tomatsås eller honung.
  2. Njut av dem som förrätt eller tillbehör.

Smaklig måltid! 🧀


Recept Tapas

Kom ihåg att varje måndag kommer det att finnas ett nytt recept som väntar på dig!